Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Warzywa z patelni

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pieczarki 30 dkg
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1 szt
papryka żółta 1 szt
cukinia 1 szt
brokuł 1 szt
masło 1 łyżka
kostka warzywna 1 szt
woda 1/2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Warzywa z patelni

Pieczarki obieramy, kroimy w grubą kostkę. Papryki i cukinie również kroimy w większą kostkę. Brokuł dzielimy na małe różyczki. Na patelni rozpuszczamy łyżkę masła, dodajemy warzywa – podsmażamy.
Do podsmażonych warzyw dodajemy kostkę warzywną i 1/2 szkl. wody. Warzywa dusimy ok 15-20 minut, do momentu, aż woda odparuje. Warzywka gotowe.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak