Warzywa do ryżu

Warzywa do ryżu

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola szparagowa

    30 dlg
  • brokuły

    30 dkg
  • marchew

    2 sztuki
  • cebula czerwona

    1
  • pieczarki

    20 dkg
  • kukurydza w puszce

    5 łyżek
  • czosnek

    2 ząbki
  • mąka ziemniaczana

    1 łyżka
  • woda

    300 ml
  • sos sojowy

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

  • Imbir mielony Prymat

    1 łyżeczka
  • cytryna

    1/2
  • olej

    do smażenia
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę pokroić w zapałki, pieczarki w większe kawałki, cebulę w pół plasterki, czosnek drobno posiekać. Smażyć KAŻDE OSOBNO na rozgrzanym oleju, najpierw pieczarki, potem marchewkę, cebulę. Pod koniec smażenia cebuli dodać czosnek i smażyć ok minuty. Do usmażonych warzyw dodać kukurydzę, brokuły i fasolkę (ja użyłam mrożonki), skropić sokiem z cytryny. W zimnej wodzie rozmieszać mąkę ziemniaczaną i sos sojowy, wlać do warzyw i po zagotowaniu dusić ok 20 minut na wolnym ogniu. Doprawić do smaku, podawać z ryżem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Kuchenka 22.02.2014 10:44
pychotka :)
Megg 21.02.2014 22:36
smaczny obiadek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat