Warstwowa sałatka z nachos

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    2
  • Kukurydza z Puszki

    1
  • fasola czerwona z puszki

    1
  • pomidor

    2-3
  • ser feta

    1
  • Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

  • przyprawa meksykańska

  • ogórek

    1
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Podwójną pierś z kurczaka obtoczyć w przyprawie meksykańskiej, pokroić w kostkę i wysmażyć. W międzyczasie przygotować sos tzatziki wg instrukcji na opakowaniu.
Do salaterki wykładamy kolejno.
- wysmażoną pierś z kurczaka
- odsączoną z wody kukurydzę z puszki
- odsączoną z wody czerwoną fasolę z puszki
- wlewamy wcześniej przyrządzony sos tzatziki
- pomidory 2-3 sztuki w zależności od wielkości obrać ze skórki, pokroić w drobną kostkę i ułożyć jako kolejną warstwę
- kostkę sera feta pokroić w kosteczkę i wysypać na wierzch sałatki

Przed podaniem wysypać wierzch sałatki chipsami nachos (polecam paprykowe albo naturalne).

Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Papryczka 24.08.2012 18:13
fajna
caffee_tea 10.03.2012 23:16
Polecam ten przepis
Magda60 26.02.2012 23:26
polecam pyszna
Magda60 26.02.2012 23:26
polecam pyszna
emylka86 18.12.2011 15:29
nie polecam chipsów cebulowych trochę za mocno śmierdzą : ) papryka, solone i inne są o wiele lepsze : )
Iza10 16.12.2011 11:43
pycha:)
emylka86 16.12.2011 11:22
pyszna, lekka sałatka, idealna na przyjęcia. : )

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat