Przepis dnia II, odc. 31: Pikantne szaszłyki z kurczaka z sałatką ze świeżych warzyw i kiełków

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

Lista składników

  • pierś z kurczaka

    500 g

Marynata

  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    1 opakowanie
  • Musztarda rosyjska Prymat

    1 łyżka
  • olej rzepakowy

    3 łyżki
  • miód

    1 łyżka
  • Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

  • Imbir mielony Prymat

Sałata

  • kiełki soi

    1 garść
  • ogórek

    1 szt.
  • papryka czerwona

    1 szt.
  • cebula czerwona

    1 szt.
  • ziarna sezamu

    1 łyżka
  • Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy węgierski Prymat

    1 opakowanie
  • woda

    2-3 łyżki
  • olej

    3 łyżki (z suszonych pomidorów)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Przepis dnia II, odc. 31: Pikantne szaszłyki z kurczaka z sałatką ze świeżych warzyw i kiełków foto
Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać, połączyć z filecikami z kurczaka i odstawić na ok. 30 minut do lodówki. Sos sałatkowy paprykowo-ziołowy mieszamy z wodą i olejem z suszonych pomidorów. Wszystkie składniki sałatki wymieszać i zalać przygotowanym sosem.
Krok 2 - Przepis dnia II, odc. 31: Pikantne szaszłyki z kurczaka z sałatką ze świeżych warzyw i kiełków foto
Fileciki nadziać na szpadki do szaszłyków .
Krok 3 - Przepis dnia II, odc. 31: Pikantne szaszłyki z kurczaka z sałatką ze świeżych warzyw i kiełków foto
Usmażyć je na patelni grillowej lub grillu.
Krok 4 - Przepis dnia II, odc. 31: Pikantne szaszłyki z kurczaka z sałatką ze świeżych warzyw i kiełków foto
Paprykę i ogórka pokroić w paseczki, cebulę pokroić w piórka. Ziarna sezamu uprażyć. Wszystko wymieszać z kiełkami i sosem sałatkowym. Szaszłyki podawać z przygotowaną sałatką.
Krok 5 - Przepis dnia II, odc. 31: Pikantne szaszłyki z kurczaka z sałatką ze świeżych warzyw i kiełków foto
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat