Sałatka cesarska z pikantną piersią z kurczaka i płatkami parmezanu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    400 g
  • marynata

  • oliwa

    4 łyżki
  • sałata rzymska

    1 szt
  • pieczywo tostowe

    4 kromki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • sos

  • Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat

    1 opakowanie
  • lub

  • Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • parmezan

    4 łyżki
  • Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    120 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos sałatkowy przygotować wedle przepisu na opakowaniu.
Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka zamarynować w połączonych składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Zamarynowane mięso usmażyć na patelni grillowej lub grillu.
Na dużej patelni podsmażyć czosnek z oliwą i pokrojonym w kostkę pieczywem tostowym bez skórki do uzyskania złotego koloru. Liście sałaty ułożyć na talerzach, dodać pokrojone w plastry piersi z kurczaka, polać przygotowanym według wskazówek na opakowaniu sosem sałatkowym i posypać grzankami czosnkowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
usmiech 29.05.2013 20:14
apetycznie wygląda
marcia7 24.05.2013 23:40
super smaki
arbuzowo 24.05.2013 15:12
fajny pomysł na sałatkę
bogusia19 24.05.2013 14:59
przepysznie i pięknie
dodi 24.05.2013 14:46
wyglada przepysznie
Barbara13 24.05.2013 14:44
Wygląda smakowicie
agam26 24.05.2013 14:41
wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat