Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
pierś z kurczaka
400 g -
marynata
-
oliwa
4 łyżki -
sałata rzymska
1 szt -
pieczywo tostowe
4 kromki -
ząbek czosnku
1 szt -
sól
do smaku -
sos
-
Sos sałatkowy czosnkowy cezar Prymat
1 opakowanie -
lub
-
Tzatziki pikantny sos czosnkowy Prymat
1 opakowanie -
parmezan
4 łyżki -
Przyprawa do kurczaka pikantna Prymat
1 opakowanie -
jogurt naturalny
120 g
Przepis i sposób przygotowania Sałatka cesarska z pikantną piersią z kurczaka i płatkami parmezanu
Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka zamarynować w połączonych składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Zamarynowane mięso usmażyć na patelni grillowej lub grillu.
Na dużej patelni podsmażyć czosnek z oliwą i pokrojonym w kostkę pieczywem tostowym bez skórki do uzyskania złotego koloru. Liście sałaty ułożyć na talerzach, dodać pokrojone w plastry piersi z kurczaka, polać przygotowanym według wskazówek na opakowaniu sosem sałatkowym i posypać grzankami czosnkowymi.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się