Sałatka cesarska z pikantną piersią z kurczaka i płatkami parmezanu

Sałatka cesarska z pikantną piersią z kurczaka i płatkami parmezanu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku

Kalkulator jednostek

×

kg

g

kostka

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • pierś z kurczaka

    400 g
  • marynata

  • oliwa

    4 łyżki
  • sałata rzymska

    1 szt
  • pieczywo tostowe

    4 kromki
  • ząbek czosnku

    1 szt
  • sól

    do smaku
  • sos

  • Sos sałatkowy czosnkowy Prymat

    1 opakowanie
  • lub

  • Tzatziki – pikantny sos czosnkowy

    1 opakowanie
  • parmezan

    4 łyżki
  • przyprawa do kurczaka - pikantna

    1 opakowanie
  • jogurt naturalny

    120 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos sałatkowy przygotować wedle przepisu na opakowaniu.
Umyte i oczyszczone piersi z kurczaka zamarynować w połączonych składnikach marynaty i odstawić do lodówki na 4-6 godzin. Zamarynowane mięso usmażyć na patelni grillowej lub grillu.
Na dużej patelni podsmażyć czosnek z oliwą i pokrojonym w kostkę pieczywem tostowym bez skórki do uzyskania złotego koloru. Liście sałaty ułożyć na talerzach, dodać pokrojone w plastry piersi z kurczaka, polać przygotowanym według wskazówek na opakowaniu sosem sałatkowym i posypać grzankami czosnkowymi.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

usmiech

29.05.2013 20:14
apetycznie wygląda

marcia7

24.05.2013 23:40
super smaki

arbuzowo

24.05.2013 15:12
fajny pomysł na sałatkę

bogusia19

24.05.2013 14:59
przepysznie i pięknie

dodi

24.05.2013 14:46
wyglada przepysznie

Barbara13

24.05.2013 14:44
Wygląda smakowicie

agam26

24.05.2013 14:41
wygląda przepysznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat