Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wariacja nt. greckiej sałatki

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

roszponka 100 gram
pomidor 3 sztuki
ser feta 1 sztuka
ocet balsamiczny
sól
pieprz
oliwki 20 sztuk
ogórek 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Wariacja nt. greckiej sałatki

Myjemy wszystkie warzywa. Roszponkę wrzucamy do miseczki (można wcześniej podzielić na mniejsze kawałki). Kroimy ogórka i pomidory w kawałki. Oliwki wrzucamy w całości lub kroimy na pół.
Do całości dodajemy do smaku ocet balsamiczny, sól i pieprz.
Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i delikatnie mieszamy, żeby do wyszła nam miazga :-)

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 07.06.2013 22:49
prosto i pysznie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak