Wariacja nt. greckiej sałatki

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • roszponka

    100 gram
  • pomidor

    3 sztuki
  • ser feta

    1 sztuka
  • ocet balsamiczny

  • sól

  • pieprz

  • oliwki

    20 sztuk
  • ogórek

    1 sztuka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Myjemy wszystkie warzywa. Roszponkę wrzucamy do miseczki (można wcześniej podzielić na mniejsze kawałki). Kroimy ogórka i pomidory w kawałki. Oliwki wrzucamy w całości lub kroimy na pół.
Do całości dodajemy do smaku ocet balsamiczny, sól i pieprz.
Na końcu dodajemy pokrojony w kostkę ser feta i delikatnie mieszamy, żeby do wyszła nam miazga :-)

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Cranberry 07.06.2013 22:49
prosto i pysznie :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat