Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowe tosty francuskie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chałka 4 kromki
mleko 2% 50 ml
jajko 1 sztuka
cukier waniliowy 16 g
masło 50 g

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowe tosty francuskie

Chałkę (może być także czerstwa) pokroić w kromki o grubości ok 2 cm. W naczyniu roztrzepać jajko z mlekiem i cukrem waniliowym. Kromki moczyć kolejno w mieszance mleczno - jajecznej ok 1 min każdą. Masło rozgrzać na patelni. Smażyć wszystko na średnim ogniu do zarumienienia.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 17.12.2014 07:10
apetyczne :)
erym 17.12.2014 00:13
jakie to proste, ale jaki efekt, super!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak