Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Waniliowa owsianka z jeżynami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

płatki owsiane 40 gram
jeżyny 1 garść
cukier waniliowy domowy 1-2 łyżeczek wedle uznania
woda 3/4 szklanki

Porada

ja lubię owsiankę na zimno ale równie smaczna jest na ciepło

Przepis i sposób przygotowania na: Waniliowa owsianka z jeżynami

w małym garnku zalać ciepłą wodą płatki owsiane i zagotować,dodać domowy cukier waniliowy(ilość wedle uznania u mnie 1 łyżeczka) i gotować 3 minuty mieszając. wyłączyć gaz pod garnkiem a garnek przykryć pokrywką.zostawić tak owsiankę na 15 minut. owsiankę przełożyć do miseczki i dodać opłukane jeżyny(całe lub pokrojone)

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 14.08.2015 11:04
owsianka jest super :) ja najbardziej lubię z bananem albo jabłkiem :)
Habibi 13.08.2015 14:36
Owsianka chyba nigdy mi się nie znudzi, chociaż jadam ją bardzo często :)
dom-agi 13.08.2015 14:30
Wygląda pysznie!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak