Drugie śniadanie: Koktajl WYSZCZUPLAJĄCY z jeżynami, śliwkami i gruszką

Drugie śniadanie: Koktajl WYSZCZUPLAJĄCY z jeżynami, śliwkami i gruszką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Dieta Hashimoto | Dzień 2 | Drugie śniadanie

Przepis na koktajl WYSZCZUPLAJĄCY z jeżynami, śliwkami i gruszką. Ten koktajl to bomba antyoksydantów! Substancje te mają działanie przeciwutleniające, zwalczające wolne rodniki. Podaż ich ma szczególne znaczenie w chorobie Hashimoto, ponieważ zmniejszają one stan zapalny toczący się w tarczycy.

 

  Przepis doceniony przez Doradcę Smaku
Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

gniazd

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jeżyny

    123 g (ok. 4/5 szklanki)
  • śliwki

    78 g
  • gruszka

    216 g (ok. 4/5 sztuki)
  • jabłko

    382 g (ok. 1 i 1/2 szt.)
  • spirulina

    17 g (3 i 1/2 łyżeczki)
  • woda

    211 ml (ok. 4/5 szklanki)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Drugie śniadanie: Koktajl WYSZCZUPLAJĄCY z jeżynami, śliwkami i gruszką

1. Owoce umyj, obierz i pokrój.

2. Wszystkie składniki wrzuć do blendera i zmiksuj na gładką konsystencję.

 

Materiały przygotowane we współpracy z dietetykami z aplikacji Peater.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat