Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

uszka

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 35 dag
woda letnia 150 ml
olej 1 łyżka
sól
Farsz:
pieczarki 20 dag
cebula 1 szt
olej do smażenia
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: uszka

Kroki postępowania

1
Suszone prawdziwki gotujemy około 30 min.
Krok 1 - uszka foto
2
Cebulkę kroimy w drobną kosteczkę i smażymy.Gdy zmięknie wrzucamy pokrojone pieczarki. Smażymy, aż pieczarki zmięknąi doprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Krok 2 - uszka foto
3
Obgotowane grzyby i smażone pieczarki mielimy na drobno.
Krok 3 - uszka foto
4
Ciasto: Mąkę przesiewamy, dodajemy olej, sól i ciepłą wodę. Całość wyrabiamy na gładkie ciasto, wałkujemy i wykrawamy kieliszkiem małe koła.
Krok 4 - uszka foto
5
Na małe placuszki wykładamy farsz i zlepiamy.
Krok 5 - uszka foto
6
W garnku wlewamy wodę, solimy. Gdy zacznie wrzeć wrzucamy uszka. Gotujemy około 30 s od wypłynięcia na wierzch. Smacznego!
Krok 6 - uszka foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara777 03.01.2014 22:56
bardzo lubię takie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak