Udziec z indyka pieczony

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    1 szt
  • Przyprawa do zup i potraw Kucharek

    3 łyżki
  • ocet balsamiczny

    3 łyżki
  • Czosnek suszony Prymat

    1 łyżeczka
  • liść laurowy

    3 szt
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    0,5 łyżeczki
  • przyprawa do kurczaka

    1 łyżka
  • Ziele angielskie całe Prymat

    5 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Z udźca zdjąć skórę. Maggi wymieszać z octem balsamicznym, przyprawą do kurczaka, czosnkiem i pieprzem. Mieszanką natrzeć mięso. Obłożyć liśćmi laurowymi i zielem, odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia włożyć do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Piec 50 - 60 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
evita0007 26.05.2011 14:38
ale smacznie wygląda :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat