Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec w śmietanie

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec 4 szt
śmietana 250 ml
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Czosnek suszony Prymat 1 łyżeczka
pieprz czarny do smaku
ziele angielskie 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec w śmietanie

Mięso umyte wkładamy do garnka, obsypujemy kucharkiem uniwersalnym oraz czosnkiem granulowanym. Dodajemy ziela angielskie oraz liście laurowe. Dodajemy pieprz czarny. Całość zalewamy śmietaną. Pieczemy w piekarniku 70 minut w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Katarzyna59 23.04.2013 20:08
bardzo pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak