Udziec w śmietanie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec

    4 szt
  • śmietana

    250 ml
  • Kucharek przyprawa uniwersalna

    do smaku
  • czosnek granulowany

    1 łyżeczka
  • pieprz czarny

    do smaku
  • ziele angielskie

    2 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso umyte wkładamy do garnka, obsypujemy kucharkiem uniwersalnym oraz czosnkiem granulowanym. Dodajemy ziela angielskie oraz liście laurowe. Dodajemy pieprz czarny. Całość zalewamy śmietaną. Pieczemy w piekarniku 70 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 23.04.2013 20:08
bardzo pyszne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat