Udziec indyka w warzywach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

ml

gniazd

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udziec z indyka

    2 szt
  • marchewka

    2 szt
  • por

    1
  • pieczarki

    20 dag
  • tymianek

  • Rozmaryn suszony Prymat

  • papryka czerwona

    1
  • Papryka słodka mielona Prymat

  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udziec indyka w warzywach foto
Mięso umyć, osuszyć, zdjąć skórę
Krok 2 - Udziec indyka w warzywach foto
podzielić na kawałki i obsypać przyprawami. Odstawić na conajmniej godzine do lodówki.
Krok 3 - Udziec indyka w warzywach foto
Warzywa umyć i pokroić - pieczarki w plasterki, por i marchewkę w krążki, paprykę w kostkę.
Krok 4 - Udziec indyka w warzywach foto
W naczyniu do zapiekania ułożyć mięso i warzywa, po wierzch obsypać przyprawami.
Krok 5 - Udziec indyka w warzywach foto
Piec przez ok. godzinę w temp. 180 st, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając warzywa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat