Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udziec indyka w warzywach

4.0
(26)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udziec z indyka 2 szt
marchewka 2 szt
por 1
pieczarki 20 dag
tymianek
Rozmaryn suszony Prymat
papryka czerwona 1
Papryka słodka mielona Prymat
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Udziec indyka w warzywach

Kroki postępowania

1
Mięso umyć, osuszyć, zdjąć skórę
Krok 1 - Udziec indyka w warzywach foto
2
podzielić na kawałki i obsypać przyprawami. Odstawić na conajmniej godzine do lodówki.
Krok 2 - Udziec indyka w warzywach foto
3
Warzywa umyć i pokroić - pieczarki w plasterki, por i marchewkę w krążki, paprykę w kostkę.
Krok 3 - Udziec indyka w warzywach foto
4
W naczyniu do zapiekania ułożyć mięso i warzywa, po wierzch obsypać przyprawami.
Krok 4 - Udziec indyka w warzywach foto
5
Piec przez ok. godzinę w temp. 180 st, aż mięso będzie miękkie, od czasu do czasu mieszając warzywa.
Krok 5 - Udziec indyka w warzywach foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak