Udka z rozmarynem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartki z kurczaka

    2 sztuki
  • rozmaryn

    2 gałązki
  • olej

    4 łyżki
  • sól

    1 łyżeczka
  • Pieprz cytrynowy mielony Prymat

    1/2 łyżki
  • czosnek

    3 duże ząbki
  • sos sojowy

    1 łyżka
  • Kurczak z grilla Prymat

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Udka z rozmarynem foto
Olej wymieszać z wyciśniętym czosnkiem, posiekanym rozmarynem, solą, pieprzem, sosem sojowym i przyprawą do kurczaka.
Krok 2 - Udka z rozmarynem foto
Mięso podzielić na porcje.
Krok 3 - Udka z rozmarynem foto
Kurczaka dobrze natrzeć marynatą i odstawić do lodówki na godzinę.
Krok 4 - Udka z rozmarynem foto
Po tym czasie mięso razem z marynatą przełożyć do naczynia do zapiekania.
Krok 5 - Udka z rozmarynem foto
Piec w 180 stopniach przez ok. 1,5 godziny. Pół godziny przed końcem pieczenia udka odwrócić.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
ONY_za_kare 19.11.2013 11:09
pyszne mięsko!
Sroczka 27.10.2013 20:20
Pysznie przygotowane mięsko.
wulkanxd 20.07.2012 13:38
super:)
marzena06 25.05.2012 11:53
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat