Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w sosie barbecue

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 kg
cebule 4
masło 2 łyzki
czosnek marynowany
keczup 6 łyzek
sos sojowy 2 łyżki
miód płynny 3 łyzki
ocet winny 4 łyzki
Musztarda miodowa Prymat 1 łyzka
olej 2 łyzki
Papryka słodka mielona Prymat
sól i pieprz
ogórek konserwowy Smak

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w sosie barbecue

Cebule pokroj drobno i zrumień na maśle,wymieszaj z przeciśniętym czosnkiem i reszta przypraw.Udka włóż do marynaty i na 2 h do lodówki.Potem wyjmij je z marynaty i smaz na oleju 20 min a następnie przełóż na grilla i piecz 15 min..Pozostała marynatę podgrzewaj na ogniu 5 min i udka podawaj z sosem i z ogórkami konserwowymi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak