Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka w panierce

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udka 4 szt
mleko 0,5 szkl
Musztarda stołowa Prymat 1 łyżeczka
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
mąka pszenna 3 łyżki
czosnek 2 ząbki
olej 6 łyżek
sól i pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka w panierce

Kroki postępowania

1
Czosnek oczyszczamy i przeciskamy przez praskę, dodajemy go do mleka wraz z musztardą, przyprawiamy solą, mieszamy.
Krok 1 - Udka w panierce foto
2
Miksturą zalewamy umyte mięso i wstawiamy na 4 godz do lodówki.
Krok 2 - Udka w panierce foto
3
Przesiewamy mąkę.
Krok 3 - Udka w panierce foto
4
Mąkę, paprykę i pieprz mieszamy razem
Krok 4 - Udka w panierce foto
5
Wsypujemy do foliowego woreczka i wkładamy do niego mięso wstrząsamy kilka razy.
Krok 5 - Udka w panierce foto
6
Mięso rumienimy na rozgrzanym oleju Następnie dolewamy oleju i smażymy jeszcze pod przykryciem tak do godziny.
Krok 6 - Udka w panierce foto
7
Podajemy z ziemniakami i surówkami.
Krok 7 - Udka w panierce foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 18.06.2014 09:34
muszę wypróbować
Wacław 27.09.2013 10:49
pyszny obiadek
bogusia19 02.09.2013 11:34
moje smaki
Marta11 02.09.2013 09:53
bardzo smaczne udka
dodi 02.09.2013 09:37
pyszne udeczka w takim wydaniu
adelajda 02.09.2013 08:59
pycha mięsko :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak