Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka na ziemniakach

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka z kurczaka 2 szt
ziemniaki 0,70 dag
fasolka szaragowa 300 g
olej

Przepis i sposób przygotowania na: Udka na ziemniakach

Ziemniaki obrać i pokroić w talarki, obsypać przyprawą do ziemniaków i ułożyć na blaszce z piekarnika. Blaszkę wysmarować olejem. Udka oczyścić, obsypać ulubionymi przyprawami i ułożyć na ziemniakach. Wstawić do piekarnika na ok. 30 minut. Piec w temperaturze 170 stopni. Po 30 minutach wyłożyć fasolkę szparagową mrożoną.Piec jeszcze około 15-20 minut. Podawać od razu po wyjęciu z piekarnika. Zamiast fasolki można użyć innych ulubionych warzyw. Oprócz fasolki można również dodać na koniec pieczenia pomidorki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisoglam 09.11.2012 22:08
Dobre to musi być :)
aisoglam 09.11.2012 22:08
Dobre to musi być :)
Joanna46 09.11.2012 20:19
Przed upieczeniem.
SmacznaPyza 09.11.2012 19:23
czy na zdjęciu potrawa jest przed czy po upieczeniu?
Barbara/zuza22_85 09.11.2012 19:15
pyszne
maciek7 09.11.2012 18:56
pycha
fijolek91 09.11.2012 18:54
pycha:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak