Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Udka faszerowane

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

udka kurczaka całe 2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebula biała 3 szt
masło
Przyprawa do kurczaka ziołowa Prymat do smaku
sól do smaku
Majeranek suszony Prymat do smaku
olej 1/2 szkl
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Udka faszerowane

Udka oczyścić , wyjąć kości tak aby nie uszkodzić skóry .Cebulę zeszklić na maśle , dodać pokrojone w kostkę pieczarki dusić jeszcze chwilę. olej wlać do miseczki, wsypać paprykę, sól , pieprz, majeranek , przyprawę do kurczaka , estragon,tymianek, czosnek granulowany, wymieszać dokładnie i natrzeć udka , odstawić na 3 godz. po tym czasie nadziewać farszem pieczarkowym. Układać w natłuszczonej blasze. Piec 1 godz w temp 160 C .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

JOANNA16 20.07.2013 21:47
pyszne mięsko
Elżbieta17 21.11.2012 14:37
super na imprezkę i nie tylko:)
Chojłówna 24.10.2012 18:08
tak udko to bym schrupała:D
Bernadeta1 15.10.2012 00:33
super
Rafał10 22.09.2012 10:46
moja mama takie robi, są przepyszne :)
Janek 20.09.2012 23:14
wyborne
AURELKA 12.09.2012 14:39
ale pyszne bardzo je lubię
adelajda 11.09.2012 17:49
super !! ja poproszę o taki obiadek !
gosia561 11.09.2012 14:33
wyśmienity kurczak

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak