Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymiankowo kolendrowy filet z grilla

3.0
(19)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

filet z kurczaka 1 szt.
posiekane listki tymianku 1.5 łyżki
kolendra posiekana 1 łyżeczka
Sól morska ziołowa Prymat w młynku ok. 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat 1/4 łyżeczki
oliwa do posmarowania grilla
sok z cytryny kilka kropel

Przepis i sposób przygotowania na: Tymiankowo kolendrowy filet z grilla

1. Fileta umyć, osuszyć. Przekroić wzdłuż na pół.
2. Oprószyć solą, pieprzem i skropić cytryną.
3. Z dwóch stron filety posypać tymiankiem i kolendrą.
4. Grilla wysmarować oliwą i rozgrzać. Następnie ułożyć filety.
Grillować ok. 10-15 min. w zależności od stopni grilla.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

W poszukiwaniu inspiracji 14.05.2015 15:48
Bardzo pięknie się prezentuje.
RenataZ-et 14.05.2015 10:17
wygląda idealnie
bertpvd 14.05.2015 10:01
Piękny kurczaczek :)
inka2012 14.05.2015 07:25
aż chce się jeść :)
misia53 13.05.2015 23:06
smakowicie wygląda
Beatris 13.05.2015 21:38
Apetycznie przygotowane mięsko:)
Gracer 13.05.2015 19:37
fajny przepis
ilka01 13.05.2015 18:44
wygląda bardzo apetycznie :)
cooked 13.05.2015 18:24
smakowity kąsek
Czarnula666 13.05.2015 18:21
Bardzo smaczny filet! :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak