Tymiankowe udka pieczone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • udka kurczaka

    2 szt
  • sól do smaku

  • pieprz

  • tymianek

  • Papryka słodka mielona Prymat

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Tymiankowe udka pieczone foto
Udka z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ja usuwam z udek skórkę, aby danie było mniej tłuste i zdrowsze.
Krok 2 - Tymiankowe udka pieczone foto
Udka posypujemy w wierzchu delikatnie solą, pieprzem,
Krok 3 - Tymiankowe udka pieczone foto
a następnie tymiankiem i ostrą paprykę.
Krok 4 - Tymiankowe udka pieczone foto
Udka przekładamy do naczyń żaroodpornych i przykrywamy folią aluminiową. Wkłądamy do nagrzanego piekarnika na pół godziny. Po tym czasie ściągamy folię i pieczemy jeszcze 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ewelina1991 20.07.2014 10:25
apetyczne mięsko
Megg 20.07.2014 08:49
przepyszne takie udka
w mojej kuchni 20.07.2014 07:20
moje smaki w tym daniu
stef 19.07.2014 23:51
Wspaniale apetyczne.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat