Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tymiankowe udka pieczone

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

udka kurczaka 2 szt
sól do smaku
pieprz
tymianek
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Tymiankowe udka pieczone

Kroki postępowania

1
Udka z kurczaka myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Ja usuwam z udek skórkę, aby danie było mniej tłuste i zdrowsze.
Krok 1 - Tymiankowe udka pieczone foto
2
Udka posypujemy w wierzchu delikatnie solą, pieprzem,
Krok 2 - Tymiankowe udka pieczone foto
3
a następnie tymiankiem i ostrą paprykę.
Krok 3 - Tymiankowe udka pieczone foto
4
Udka przekładamy do naczyń żaroodpornych i przykrywamy folią aluminiową. Wkłądamy do nagrzanego piekarnika na pół godziny. Po tym czasie ściągamy folię i pieczemy jeszcze 10 minut.
Krok 4 - Tymiankowe udka pieczone foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 20.07.2014 10:25
apetyczne mięsko
Megg 20.07.2014 08:49
przepyszne takie udka
w mojej kuchni 20.07.2014 07:20
moje smaki w tym daniu
stef 19.07.2014 23:51
Wspaniale apetyczne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak