Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Twarożek dyniowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

puree z dyni 300 gram
twaróg półtłusty 250 gram
ksylitol 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Twarożek dyniowy

Twaróg przepuszczamy przez maszynkę do mielenia. Dodajemy puree z pieczonej dyni i miksujemy blenderem na najwyższych obrotach do czasu uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec wsypujemy ksylitol i mieszamy do czasu jego rozpuszczenia.

Tak przygotowany twarożek przechowujemy w lodówce i wykorzystujemy wedle uznania.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

2milutka 04.11.2015 11:20
ciekawy pomysł!
Maridka19 04.11.2015 10:56
ciekawy przepis :)
mysza75 04.11.2015 10:22
fajna propozycja i zdrowa
ilka01 04.11.2015 09:11
Pychota :-)
gusia1000 03.11.2015 23:56
Na pewno smaczny.
agnieszka214 03.11.2015 22:04
Ciekawa jestem smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak