Tuńczykowa sałatka

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • puszka kukurydzy

  • ziemniaki

    50 dag
  • olej

    1 lyzka
  • pęczek pietruszki

  • cebula

    1
  • sól, pieprz

  • tuńczyk

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyć i ugotować w mundurkach. Wystudzić, obrać i pokroić w grube plasterki. Osączyć kukurydzę, Tuńczyka przełożyć na sitko, również osączyć. Obrać cebulę, pokroić w kostkę wymieszać z ziemniakami, kukurydzą i natką pietruszki. Doprawić solą i pieprzem. Dodać olej, całość wymieszać i dać do lodówki na 10 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat