Ula

Tuńczyk w zieleni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuńczyk kawałki w oleju

    1 puszka
  • pomidor

    1 sztuka
  • rukola

    garść
  • botwinka

    garść
  • oliwa

    do smaku
  • Sos sałatkowy francuski vinaigrette Prymat

    do smaku
  • kapusta czerwona

    garść
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zieleninkę wrzuć do dużej salaterki i wymieszaj.

Pomidora umyj i pokrój na półplastry. Rozrzuć na wierzchu.

Tuńczyka odsącz z zalewy i rozrzuć na wierzchu.

Przygotuj sos na oliwie i polej nim całość tuż przed podaniem.

Podawaj z grzankami lub bagietką.

Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna156 26.03.2013 22:04
moje klimaty :)
SmacznaPyza 14.11.2012 11:13
zieleniny najpierw nie oczyszczasz, nie myjesz? sos ....
Joanna46 14.11.2012 07:43
Zdrowa sałatka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat