tuńczyk po studencku

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • przyprawa do ryb

    do smaku
  • cytryna

    do smaku
  • kukurydza

    wedle uznania
  • tuńczyk

    1 puszka
  • ryż

    1 torebka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

szybki, tani i dobry obiad do zjedzenia pomiędzy zajęciami :) wstawiamy ryż. kroimy cebulę i podsmażamy, dodajemy kukurydzę i tuńczyka (w oleju lub sosie własnym - wedle wyboru, ja wolę w oleju), wszystko dusimy przez chwilkę. dodajemy ryż i przyprawiamy przyprawą do ryb, dodajemy kilka kropel soku z cytryny i dusimy kilka minut. smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Adamorek 08.02.2011 22:07
mało wykwintne:) typowo studenckie:)
Aniunia773 06.12.2010 18:00
dodaje jeszcze ogoreczka zielonego i papryczke czerwona, danie smakowite

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat