Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki:
-
dorsz
1 filet -
cukinia
80 gramów -
papryka
80 gramów -
por
50 gramów -
czosnek
1 ząbek -
natka pietruszki
1 łyżeczka -
oliwa
1 łyżka -
cytryna
1 łyżka -
Papryka słodka mielona Prymat
szczypta -
Pieprz czarny mielony Prymat
szczypta -
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
1,5 łyżeczki
Przepis i sposób przygotowania Dorsz pieczony w warzywach
Filet płuczemy zimną wodą i suszymy papierowym ręcznikiem. Nacieramy pieprzem, słodką papryką i skrapiamy cytryną.
Cukinię, paprykę i pora kroimy w mniejsze kawałki. Delikatnie mieszamy z posiekaną natką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem i solimy.
Warzywa wkładamy do naczynia żaroodpornego, na wierzch kładziemy filet.
Całość pieczemy pod przykryciem przez 20 minut w temperaturze 180°C.
Przed podaniem polewamy oliwą z oliwek.
Przepis pochodzi od GACA SYSTEM
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się