Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tulipany pomidorowe

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser twarogowy 200 g
chrzan żurawinowy 2 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
pomidorki koktajlowe 500 g
szczypiorek 2 pęczki

Przepis i sposób przygotowania na: Tulipany pomidorowe

Ser mieszamy z chrzanem i doprawiamy solą i pieprzem. Pomidorki i szczypior myjemy i osuszamy. Z pomidorów za pomocą ostrego noża wycinamy tulipanowe główki. Wydrążamy delikatnie gniazda nasienne.Z drugiej strony czubkiem noża robimy małą dziurkę na łodyżkę. Pomidory nadziewamy kremem twarożkowym i mocujemy łodyżkę ze szczypiorku. Tak powstałymi tulipanami możemy ustroić np. talerz z wędlinami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewa Wojtaszko 20.09.2016 12:24
fajna przekąska :)
Diana Rusiłowicz 20.09.2016 01:06
Przepiękneeee :)
Marta1986 19.09.2016 18:44
super pomysł
cukiereczek 19.09.2016 18:07
bardzo pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak