Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Truskawkowo-kokosowy mus z biszkoptem

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

truskawki 40 dag
wiórki kokosowe 1 łyżka
cukier puder 1 łyżeczka
biszkopty okrągłe 3 szt
mięta liście do dekoracji

Przepis i sposób przygotowania na: Truskawkowo-kokosowy mus z biszkoptem

Truskawki dokładnie płuczemy w zimnej wodzie. Następnie je szypułkujemy i przekładamy do malaksera. Rozdrabiany na mus, dodajemy cukier puder i mieszamy. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i ponownie mieszamy. Mus rozlewamy do małych miseczek, zanurzamy w nim biszkopcik i dekorujemy miętą. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak