truskawkowe ciasto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ciasto francuskie

    1 opakowanie
  • serki waniliowe

    3 opakowania
  • truskawki świeże

    do dekoracji
  • galaretka truskawkowa

    1 szt.
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ciasto wyjmujemy z opakowania i przekladamy na blaszke wylozona pergaminem.pieczemy w piekarniku.
Galaretke rozpuszczamy w niecalych dwoch szklankach goracej wody.Dokladnie mieszamy i odstawiamy do zastygniecia.Gdy zacznie tezec,dodajemy do galaretki serki waniliowe i razem miksujemy aby dokladnie polaczyc.Mase wylewamy na przestudzone ciasto.na wierzch ukladamy truskawki.wstawiamy ciasto do lodowki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Malgorzata549 07.09.2013 11:07
proste i fajne
czekoladka_m 21.07.2011 14:54
Proste, szybkie, do wypróbowania:)
Patrycja33 10.05.2011 16:22
za nie długo sezon na truskawki to wypróbuje
cukiereczek 28.04.2011 10:13
zjadłabym
Goya 27.01.2011 20:56
fajne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat