Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Trochę inny "bigos"

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
oliwa 5 łyżek
marchewka 1 duża
ziemniaki 2
cukinia 1/2 małej
por kawałek
wędlina 350 gram
koperek pęczek
sól
Pieprz czarny mielony Prymat
Papryka ostra mielona Prymat
ketchup łagodny 2-3 łyżki
koncentrat pomidorowy 3-4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Trochę inny "bigos"

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy i przekładamy do dużego garnka. Na dno wlewamy oliwę.
Krok 1 - Trochę inny "bigos" foto
2
Do kapusty ścieramy na tarce o dużych oczkach obraną marchewkę. Ziemniaki obieramy, płuczemy i kroimy w kostkę.
Krok 2 - Trochę inny "bigos" foto
3
Cukinię obieramy i kroimy w kostkę. Por płuczemy i drobno siekamy.
Przyprawiamy solą i pieprzem.
Warzywa dusimy pod przykryciem co jakiś czas mieszając (w razie potrzeby podlać wodą).
Krok 3 - Trochę inny "bigos" foto
4
Gdy warzywa będą miękkie to dodajemy pokrojoną w kostkę wędlinę oraz drobno posiekany koperek.
Dodajemy również ketchup i koncentrat pomidorowy. Wszystko razem dokładnie mieszamy i w razie potrzeby doprawiamy. Podgrzewamy przez chwilę.
Krok 4 - Trochę inny "bigos" foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak