Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjny bigos

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1/2 główki
kapusta kiszona 20 dag
kiełbasa śląska 3 pętka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 2 szt
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
Pieprz ziołowy mielony Prymat do smaku
koncentrat pomidorowy 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjny bigos

Kroki postępowania

1
Kapustę szatkujemy wkładamy do garnka i gotujemy dodając odrobinę wody i wszystkie przyprawy.
Krok 1 - Tradycyjny bigos foto
2
Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę kiełbaskę. Wszystkie mieszamy.
Krok 2 - Tradycyjny bigos foto
3
Po około 5- 10 minut dodajemy pokrojoną w mniejsze kawałki i troche obgotowaną kapustę kiszoną a na koniec koncentrat.
Krok 3 - Tradycyjny bigos foto
4
Gotowy bigos podajemy z ziemniakami lub chlebem.
SMACZNEGO !
Krok 4 - Tradycyjny bigos foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kasiek 02.03.2013 21:19
tak to jest bigos, jak komuś nie odpowida niech nie robi według mojego przepisu
SmacznaPyza 25.02.2013 18:17
ta papka to ma być tradycyjny bigos ?
Laila2786 20.02.2013 00:22
naszła mnie chętka
Botwinka 21.10.2012 15:19
lubię bigos
kamyk 18.10.2012 21:10
pyszny
Agnieszka91 11.10.2012 14:08
to jest zawsze pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak