Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tradycyjna pomidorowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kurczak skrzydłka 2 szt
woda 3 litry
por 1 szt
marchew 2 szt
pietruszka 2 szt
seler 1/4 szt
cebula biała 1 szt
koncentrat pomidorowy 1 słoiczek
śmietana 18 proc 70 ml
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
ziele angielskie 5 szt
Pieprz czarny mielony Prymat 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tradycyjna pomidorowa

Kroki postępowania

1
Do wody wrzucamy skrzydełka i włączany całość na mały ogień.
Krok 1 - Tradycyjna pomidorowa foto
2
Gdy pojawi się biała piana ściągamy ją i wrzucamy warzywa. Całość gotujemy na bardzo małym ogniu ok 1 godziny.
Krok 2 - Tradycyjna pomidorowa foto
3
Dodajemy przyprawy i gotujemy jeszcze pół godziny. Następnie wyciągamy mięso oraz warzywa. Do kubka odlewamy 1 chochle wywaru i dodajemy do niego koncentrat.
Krok 3 - Tradycyjna pomidorowa foto
4
Mieszamy bardzo dokładnie po czym wlewamy do zupy. Całość gotujemy ok 15 minut. W tym czasie wyciągamy z lodówki śmietanę tak aby osiągnęła temperaturę pokojową. Wlewamy ją do kubka po czym dodajemy po odrobinie gorącej zupy.
Krok 4 - Tradycyjna pomidorowa foto
5
Dzięki temu śmietana się nie zważy. Wlewamy do garnka i ściągamy z ognia. Dodajemy mały makaron bądź ryż.
Krok 5 - Tradycyjna pomidorowa foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 20.05.2013 09:51
taka najlepsza
Patty 14.05.2013 21:03
Używałam koncentratu z Pudliszek najmniejsze dostępne opakowanie w słoiczku.
magdziorka6 14.05.2013 17:31
jedna z najleprzych
SmacznaPyza 14.05.2013 13:15
słoiczki koncentratu są różnej wielkości, stężenie tego przetworu też jest różne - podaj dokładniej

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak