Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tosty z piekarnika

4.0
(25)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 6 kromek
masło 1 łyżeczka
szynka gotowana 6 plastrów
pomidor 1 szt
mozzarella 12 dag
szczypiorek 1/2 pęczka

Przepis i sposób przygotowania na: Tosty z piekarnika

Chleb tostowy układamy na blasze i cienko smarujemy masłem. Kolejno układamy na chlebie plastry szynki, następnie pokrojonego w plastry pomidora i mozzarellę . Tak przygotowane kanapki wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i zapikamy do momentu aż se się ładnie rozpuści. podajemy jeszcze ciepłe posypane posiekanym szczypiorkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

migotka28 29.05.2014 22:34
proste i jakie pyszne muszę zrobić bo dawno u nas nie było
jasko
jasko 29.05.2014 14:27
robię tosty bez smarowania masłem, w piekarniku bez tłuszczu, zdrowo :)
karolina1869 29.05.2014 13:36
robie podobne z fetą pycha
Krystyna32 29.05.2014 11:02
bardzo apetyczne
pestka 29.05.2014 09:38
bardzo smaczne sniadanie
sylwia_sl 29.05.2014 09:32
Uwielbiam takie tosty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak