Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tost z pieczarkami

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

chleb tostowy 4 kromki
olej 1 łyżeczka
pieczarki marynowane 20 dag
jajko 4
sól i pieprz do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
pietruszka 1 pęczek
pomidory 2
ser żółty 4 plastry

Przepis i sposób przygotowania na: Tost z pieczarkami

rządzenie:

Chleb przyrumienić w tosterze albo piekarniku.
Rozgrzać olej na patelni, udusić odsączone pieczarki, pokrojone w drobne plasterki.
Ubić dobrze jajka z przyprawami i drobno posiekaną zielona pietruszką, wylać na pieczarki i pozostawić na małym ogniu przez 2 minuty, lekko mieszając. Masę położyć na chleb tostowy.
Umyte pomidory pokroić w plasterki, ułożyć na masie pieczarkowej i przykryć plastrami sera żółtego.
Zapiec przez 3-4 minuty w nagrzanym piekarniku. Posypać zieloną pietruszką i podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna__s 14.09.2012 17:08
Ale smakowicie wygląda. Inna wersja sniadania, którą koniecznie trzeba wypróbować.
Aleksandra15 12.09.2012 12:01
Świetnie to wygląda ;-)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak