Toskańska zupa jarzynowa

Toskańska zupa jarzynowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • fasola biała

    1/2 szklanki
  • por (biała część)

    1 szt
  • seler naciowy

    1 gałązka
  • cebula

    1 szt
  • kapusta włoska

    1/4 główki
  • dynia

    150 g
  • ziemniaki

    2 szt
  • pomidory

    2 szt
  • natka pietruszki

  • Liść laurowy suszony Prymat

    1 szt
  • bazylia świeża

    10 listków
  • oliwa

    4 łyżki
  • makaron

    150 g (drobny)
  • parmezan starty

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania


Fasolę zalałem na noc 2 litrami zimnej wody. Marchew, ziemniaki, dynię i seler pokroiłem w kostkę, por, kapustę i cebulę poszatkowałem. Ugotowałem fasolę w wodzie, w której się moczyła. Po 30 minutach dodałem warzywa. Gotowałem razem 10 minut. Sparzyłem pomidory, obrałem, usunąłem pestki, pokroiłem. Wrzuciłem do garnka, dodałem zioła, gotowałem kolejne 10 minut. Dodałem ugotowany, ale jędrny makaron, posypałem startym parmezanem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ola1young 26.12.2016 16:47
apetyczna zupa
halina17 20.12.2016 21:02
Bardzo dobra zupa
Bernadeta1 20.12.2016 19:50
smaczna zupka
Jadwiga/Jaga85 20.12.2016 17:50
pyszna zupka
Wiesława1 20.12.2016 12:33
Świetna propozycja

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat