tortille z fasolą jasiek...

tortille z fasolą jasiek...

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

g

kg

gramów

ml

duża łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    1 opakowanie
  • fasola Jaś

    25 dag
  • olej rzepakowy

    1/4 szklanki
  • łopatka bez kości

    20 dag
  • kiełbasa śląska

    2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • ząbki czosnku

    6 sztuk
  • sok pomidorowy

    2 szklanki
  • majeranek

    1 łyżka
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1,5 łyżki
  • papryka ostra mielona

    1/2 łyżeczki
  • cukier

    2 łyżki
  • ocet jabłkowy

    1 łyżka
  • keczup

    - ile potrzeba
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

fasolę jasiek namoczyć w wodzie wieczorem na całą noc, przed gotowaniem wodę odlać i wlać nowej, gotować fasolę do miękkości w szybkowarze 35 minut

pokrojoną łopatkę podsmażyć na oleju z kiełbasą, dodać cebule, czosnek, wlać sok pomidorowy

dodać paprykę, kucharka, majeranek, wlać fasolę ugotowaną razem z wywarem, gotować z 15 minut, zostawić do wystudzenia

na placki tortilli nakładać gęstą fasolę i zwijać w rulony, można podgrzać w kuchni mikrofalowej lub piekarniku - syte, smaczne danie na obiad lub na kolację z keczupem............SMACZNEGO!!!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

berys18

01.03.2017 09:55
smaczny pomysł

MagdalenaIC

01.03.2017 00:41
Ciekawy pomysł :)

RenataZ-et

28.02.2017 21:23
fajny pomysł :)

cukiereczek

28.02.2017 20:01
na pewno smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat