Tortilla z warzywami i tuńczykiem

Tortilla z warzywami i tuńczykiem

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    4 placki
  • Serek philadelphia

    100 g
  • suszone pomidory

    100 g
  • pomidory bez skóry

    80 g
  • szpinak

    80 g porwanych liści
  • sól

    1 szczypta
  • cytryna

    1 sztuka
  • pieprz czarny mielony

    1 szczypta
  • tuńczyk w sosie własnym

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Serek doprawić do smaku solą i pieprzem. Tuńczyka odsączyć z zalewy, lekko rozdrobnić i wymieszać z pokrojonymi w paski suszonymi pomidorami.
Placki tortilli cienko posmarować serem, na nim umieścić liście szpinaku, tuńczyka, pokrojone w julienne pomidory oraz suszone pomidory.

Całość lekko skropić sokiem z cytryny, a następnie zwinąć tortille w rulon i pokroić pod skosem. Tak przygotowane tortille można podawać z kolorowymi sałatami i sosem vinaigrette.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (93)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Ola1984

17.06.2016 12:35
Przepysznie wyglądają :)

endzi

16.02.2016 16:51
Wygląda swietnie!

aisoglam

03.02.2013 23:51
Pysznie wygląda, pewnie jeszcze lepiej smakuje :)

bietka

21.01.2013 22:55
bardzo smaczne

Zuzelka

30.12.2012 12:43
super pomysł :)

elka4621

13.06.2012 06:46
fajny przepis muszę spróbować

Pani Domu

04.06.2012 19:14
super pomysł

Pani Domu

04.06.2012 19:14
super pomysł

Tika4444

06.10.2011 09:28
fajny przepis

Tika4444

06.10.2011 09:28
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat