Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
jajko
1 sztuka -
boczek wędzony
4 plastry -
bułka
1/2 sztuki -
olej
1 łyżka -
czosnek
2 ząbki -
szpinak
200 gramów
Przyprawy:
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
1/2 łyżeczki -
oregano
1/2 łyżeczki -
sól
1 szczypta
Sposób przygotowania
1. Na blaszce do pieczenia ułóż boczek oraz bułkę i piecz w 180 stopniach przez 5 minut.
2. Na rozgrzaną patelnię wlej olej, dodaj czosnek oraz szpinak, dopraw gałką muszkatołową, solą oraz oregano i smaż przez 2 minuty.
3. Do gotującej się wody włóż rozbite jajko w misce i gotuj od 3 do 4 minut.
4. Ułóż w miseczce wyłożonej folią spożywczą: bekon, szpinak oraz jajko, przykryj bułką i wykładaj na talerz.
Komentarze (1)
Nie masz konta? Zarejestruj się