Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tortilla z fetą

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ciasto

mąka pszenna 1/2 szkl
olej 1/2 łyżki
sól do smaku
woda

nadzienie

sałata lodowa
pierś z kurczaka 1 szt
ser feta 1 op
cebula czerwona 1 szt
pomidor 2 szt
oliwki czarne Smak kilka

Przepis i sposób przygotowania na: tortilla z fetą

ze składników na ciasto zagniatamy ciasto.Dodać tyle wody ,aby ciasto było dosć zwarte.Ciasto podzielić na części.Każdą częśc cieniutko rozwałkować.Następnie każdy placek usmażyć na suchej patelni z obu stron.
Nadzienie
Fetę pokroić w kostkę.Sałatę lodową porwać na kawałki.Cebulę obrać i pokroić w półplasterki.Mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju przyprawić solą i papryką.Wystudzić .Do miski z sałatą przerzucić wystudzone mięsko wraz z olejem na którym się smażyło,dodać cebulę ,pokrojone w kostkę pomidory,pokrojone oliwki,oraz fetę .Wszystko wymieszać .Porcję nadzienia ułożyć na placku i zwinąć

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Luki 28.01.2015 19:09
pyszne jedzonko
Margo1 19.01.2015 10:39
nie robiłam takiej
mzap88 14.01.2015 16:20
ale bym jadła!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak