Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla z chili con carne i dipem kolendrowo miętowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso mielone wołowe 500 g
przecier pomidorowy 500 ml
czosnek ząbki 3 szt
sos sojowy jasny do smaku
Pieprz czarny Prymat w młynku do smaku
kumin do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
chili do smaku
oregano do smaku
jogurt naturalny 200 ml
limonka 1 szt
mięta krojona 1 łyżka
kolendra krojona 1 łyżka
tortilla 1 op
olej do smażenia
fasola 1 puszka
cebula czerwona 1 szt
papryka czerwona 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla z chili con carne i dipem kolendrowo miętowym

Cebulę i czosnek posiekać i zeszklić na odrobinie oleju. Dodać po łyżce kuminu, słodkiej papryki i chili. Chwilę podsmażyć. Dodać mięso mielone i podsmażyć. Gdy mięso się usmaży doprawić je dwoma łyżkami sosu sojowego i pieprzu. Dodać przecier pomidorowy, zmniejszyć ogień i dusić przez 10 min. Po tym czasie dodać pokrojoną w centymetrową kostkę czerwoną paprykę i dusić kolejne 10 min. Następnie dodać odsączoną z zalewy fasolę i doprawić oregano. Dusić do uzyskania gęstego sosu. W międzyczasie z jogurtu ,soku z limonki i posiekanych ziół zrobić dip mieszając ze sobą wszystkie składniki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 29.01.2013 18:28
to co Konczi kocha najbardziej :D
Laila2786 29.01.2013 17:54
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak