Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tortilla po meksykańsku

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

mięso mielone
koncentrat pomidorowy
cebula
fasola czerwona
kukurydza
Papryka ostra mielona Prymat
placki tortilli

Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla po meksykańsku

Kroki postępowania

1
Mięso mielone podsmażamy razem z cebulką. Gdy mięso się wysmaży, dodajemy koncentrat pomidorowy i doprawiamy ostrą papryką. Później dodajemy fasolę i kukurydzę i chwilę dusimy.
Krok 1 - Tortilla po meksykańsku foto
2
Placek tortilli chwilę podgrzewamy na patelni. Na środku wykładamy farsz.
Krok 2 - Tortilla po meksykańsku foto
3
Zawijamy według instrukcji na opakowaniu ;) Podajemy na ciepło, smacznego!
Krok 3 - Tortilla po meksykańsku foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 11.12.2013 16:49
Smakowitości
marcia7 11.12.2013 13:09
bardzo smaczna jest kuchnia Meksyku
marta1221 11.12.2013 13:02
moje smaki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak