Tortilla meksykańska z mięsem i fasolą

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tortilla

    6 szt
  • mięso mielone

    400 gr
  • cebula

    1 szt
  • pieczarki

    4-5 szt
  • pomidory w przecierze

    0,5 puszki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • tłuszcz do smażenia

  • Papryka słodka mielona Prymat

    0,5 łyżeczki
  • fasola

    1 puszka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na łyżce oleju przysmażyć drobno pokrojone pieczarki i cebulę.
W garnuszku przygotować pomidory z puszki, trochę rozdrobnić.
Do pomidorów wrzucić przyrumienione pieczarki i cebulę. Na tej samej patelni przysmażyć mięso mielone i też dodać do sosu jak również odcedzoną na durszlaku czerwoną fasolę. Doprawić do smaku przyprawami i zagotować.
Tortillę nadziewać nadzieniem i zwijać wedle uznania.
Podgrzewać w mikrofali na gorąco.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
atort111 26.02.2016 13:16
smakowicie wygląda
marcia7 10.05.2014 16:14
super egzotycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat