Przepis i sposób przygotowania na: Tortilla domowa z kurczakiem
Kapustę pekińską pokroić w paski o szerokości ok. 1cm i przełożyć do miski. Pomidory, ogórki pokroić w kostkę ok. 1 cm, a cebulę bardzo drobno i dołączyć do kapusty. Następnie połowę opakowania sosu sałatkowego francuskiego Prymat wymieszać z 2 łyżkami oliwy oraz 2 łyżkami wody przegotowanej i wlać do miski z pokrojonymi warzywami. Dokładnie wymieszać.
Rozgrzać drugą patelnię i ułożyć na niej placek tortilli na ok.15 sekund z każdej strony. Ciepły placek przełożyć na talerz. Na placek wyłożyć ok. 3 łyżki sałatki warzywnej i 2 łyżki kurczaka. Następnie wierzch doprawić sosem czosnkowym i całość zawinąć. Przygotować kolejne porcje, aż do wyczerpania składników. Podawać od razu po przygotowaniu. Smacznego.