Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
oliwa
kilka łyżek -
papryka czerwona
1 szt -
papryczki chili
kilka szt -
cebula
1 szt -
czosnek
2-3 ząbki -
pomidory krojone z puszki
1 puszka -
parmezan starty
kilka łyżek -
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
-
kuchare
-
tortellini
1/2 (z mięsem)
Przepis i sposób przygotowania Tortellini z mięsem na gorąco
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, a także papryki- podsmażamy- dodajemy pomidory i przyprawiamy- dusimy wszystko kilkanascie minut.
Do sosy wrzucamy tortellini- mieszamy.
Posypujemy startym serem.
Komentarze (9)