Tortellini z mięsem na gorąco

Tortellini z mięsem na gorąco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

mała łyż.

gniazd

mała puszka

gniazda

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    kilka łyżek
  • papryka czerwona

    1 szt
  • papryczki chili

    kilka szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • pomidory krojone z puszki

    1 puszka
  • parmezan starty

    kilka łyżek
  • Chili pieprz cayenne mielone Prymat

  • kuchare

  • tortellini

    1/2 (z mięsem)
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Tortellini z mięsem na gorąco

Tortellini gotujemy według przepisu na opakowaniu- odcedzamy i polewamy zimną wodą.
Na rozgrzaną oliwę wrzucamy posiekaną cebulę i czosnek, a także papryki- podsmażamy- dodajemy pomidory i przyprawiamy- dusimy wszystko kilkanascie minut.
Do sosy wrzucamy tortellini- mieszamy.
Posypujemy startym serem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Damiano
Damiano 24.04.2015 08:06
bardzo dobra
jozefinach 26.03.2013 18:54
Zjadłabym z wielką ochotą.
misia53 26.09.2012 14:56
uwielbiam wszelkiego rodzaju pierożki a jeszcze w dobrej oprawie ....cud - miód....
Kas2 30.08.2012 22:19
smakowite danie
Wacław 29.08.2012 10:06
bardzo apetyczne ,mniam
joanna77 24.08.2012 18:38
pięknie wyglada
adelajda 23.08.2012 07:28
super podane !
andrzej10 22.08.2012 07:20
ciekawe
ewka1978 21.08.2012 18:33
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat