Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tortellini pod serowa kolderka

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ser żółt 300 gram
masło 20 gram
mąka 20 gram
SZKLANKA MLEKA
sól
pieprz
masło do wysmarowania naczynia
tortellini 1 ( z grzybami)

Przepis i sposób przygotowania na: tortellini pod serowa kolderka

Tortellini lekko podgotowujemy w osolonej wodzie i odcedzamy.
Wkładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem. W rondelku rozpuszczamy masło, dodajemy do niego mąkę i chwile smażymy ciągle mieszając.
Do zasmażki dodajemy zimne mleko, energicznie mieszając, żeby nie powstały grudki. Kiedy sos zgęstnieje wrzucamy do niego kawałek sera i gotujemy aż się rozpuści. Doprawiamy solą i pieprzem. Sosem serowym polewamy tortellini, które następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C. na około 10 minut

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak