Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Toksańska zupa jarzynowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 500 g
włoszczyzna
cebula 2 szt
ząbki czosnku 4
ziemniaki 500 g
makaron rurki 200 g
boczek wędzony 100 g
bób 250 g
Majeranek suszony Prymat
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
przecier pomidorowy
sok z cytryny
sól i pieprz
śmietana kwaśna 3/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Toksańska zupa jarzynowa

Włoszczyznę i skrzydełka włóż do garnka zalej 2 l wody.Dodaj przyprawy i gotuj ok 40 min.Osobno ugotuj makaron.Cebule i boczek usmaż.Rosół przecedź włóż do niego marchew ,ziemniaki i bób i gotuj ok 15 min.dodaj obrane mieso,i cebulke z boczkiem..Wsyp majeranek i roztarty czosnek ,dodaj sok z cytryny i przecier pomidorowy..Dopraw wlej smietane i włóż makaron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak