Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu na kremówce

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mascarpone 500 gram
śmietana 30% 250 mililitr
kawa napar 250 mililitr
likier amaretto 50 militr
cukier puder 3 łyżka
kakao 3 łyżka
czekolada gorzka 50 gram
biszkopty podłużne 2 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu na kremówce

Schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno. Dodajemy po łyżce serka mascarpone cały czas ubijając. Blaszkę wykładamy częścią biszkoptów. Do kawy dolewamy likier (lub olejek) i nasączamy nią biszkopty. Wykładamy 1/2 masy z mascarpone i śmietany. Posypujemy obficie gorzkim kakao. Na masie układamy kolejną porcję biszkoptów, nasączamy je kawą i wykładamy masę. Posypujemy kakao. Na wierzchu układamy ostatnią porcję biszkoptów i nasączamy je pozostałą kawą. Posypujemy obficie kakao lub startymi wiórkami czekolady. Schładzamy w lodówce przez 2-3 godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 19.09.2012 14:54
Słodkie, kawowe to coś dla mnie.
1j1o1l1a1 19.09.2012 14:31
niebo w gębie ! :)
Rafał10 19.09.2012 08:41
palce lizać, uwielbiam !
Betka 19.09.2012 07:48
ekstra;)
gosia1988 18.09.2012 22:19
smakowicie wygląda, aż zgłodniałam:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak