Składniki
kostka
g
kg
gramów
mała łyż.
gniazd
mała puszka
gniazda
dużej łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
Składniki
-
maliny świeże
135 g -
jajko
4 -
śmietana 30%
250 ml -
masło
25 g -
migdały prażone
20 g -
orzechy laskowe
20 g (prażone) -
serek waniliowy
200 g -
cukier puder
1 łyżka -
czekolada gorzka
200 g
Do smaku
-
Cynamon mielony Prymat
-
Gałka muszkatołowa mielona Prymat
-
Papryka wędzona słodka mielona Prymat
-
Chili pieprz cayenne mielone Prymat
Przepis i sposób przygotowania Doradca Smaku VII: Mus czekoladowy z malinami, odc. 37
Kroki postępowania

Do rondla przekładamy maliny i doprawiamy gałką muszkatołową. Gotujemy, mieszając, aż puszczą sok i powstanie sok malinowy.


Komentarze (1)