Przepis i sposób przygotowania na: Doradca Smaku VII: Mus czekoladowy z malinami, odc. 37
Kroki postępowania
Do rondla przekładamy maliny i doprawiamy gałką muszkatołową. Gotujemy, mieszając, aż puszczą sok i powstanie sok malinowy.
maliny świeże | 135 g |
jajko | 4 |
śmietana 30% | 250 ml |
masło | 25 g |
migdały prażone | 20 g |
orzechy laskowe | 20 g (prażone) |
serek waniliowy | 200 g |
cukier puder | 1 łyżka |
czekolada gorzka | 200 g |
Cynamon mielony Prymat | |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | |
Papryka wędzona słodka mielona Prymat | |
Chili pieprz cayenne mielone Prymat |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: