Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

tiramisu

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

biszkopt jasny 1 sztuka
twaróg 75 dag.
żółtko jajek 6 sztuk
cukier puder 1 szklanka
kawa 2 szklanki
czekolada gorzka 4 łyżki
miód lipowy 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: tiramisu

Żółtka i połowę cukru utrzeć na jednolitą masę. Twaróg zmielić 3 razy wymieszać z miodem i resztą cukru. Małymi krokami dodawać do masy żółtkowej, cały czas mieszając. Biszkopt przekroić na3części , dolną część nasączyć kawą, rozłożyć krem. Przykryć biszkoptem i przykryć cienką warstwą kremu, powtórzyć ponownie. Wierzch posypać czekoladą. Wstawić na 4-5 godzin do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 21.10.2015 09:08
fajne ciacho
irenka 07.08.2014 21:32
pyszne słodkości,moje ulubione ciacho
dodi 11.07.2014 20:56
apetycznie wygląda
Marta1986 11.07.2014 20:13
bardzo smaczne
Janina 11.07.2014 19:44
Świetne ciacho;)
karolina1869 11.07.2014 19:39
pyszności
Aleksandra/Olcia 11.07.2014 19:25
mniam zjadłabym
misia53 11.07.2014 19:23
bardzo lubię tiramisu, twoje troszkę inne warto spróbować
Patriszja
Patriszja 11.07.2014 18:57
pyszności :) ale ze mnie łakomczuch :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak