Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tiramisu

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żółtko jajek 6 szt
cukier drobny 6 łyżek
likier amaretto 4 łyżki
mocna kawa 1,5 szkl.
kakao
serek mascarpone 500 g
biszkopty podłużne 250 g

Przepis i sposób przygotowania na: Tiramisu

Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę,dodać mascarpone i 1 łyżkę likieru amaretto,wymieszać.

Zimną kawę wymieszać z resztą amaretto,namoczyć biszkopty i ułożyć jedną warstwę w przygotowanej formie. Część masy wyłożyć na biszkopty,ułożyć drugą warstwę z biszkoptów i nałożyć resztę masy. Wstawić do lodówki co najmniej na 4 godziny,musi być mocno schłodzone. Po wyjęciu z lodówki wierzch deseru mocno oprószamy kakao. Kroimy na porcje nożem moczonym w gorącej wodzie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 26.03.2015 11:04
pyszności:)
luna76 09.01.2015 11:22
ten deser to poezja!!!
gusia1000 28.10.2014 12:50
Znane i dobre ciasto.
Renata9 14.10.2013 20:57
pyszne ciacho
Monika-twin 14.10.2013 20:16
pycha ciasto
eMMe 14.10.2013 19:34
Już dawno nie jadłam, chyba czas zrobić;)
as28 14.10.2013 19:33
mniam mniam
Ola1984 14.10.2013 19:30
Najpyszniejszy deser pod słońcem :) Uwielbiam :)
Bernadeta1 14.10.2013 19:15
moje ulubione ciasto
Smaczna_B 14.10.2013 19:14
oj smaczne to tiramisu , zjadłabym na podwieczorek:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak