Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z tilapii 4 szt
szpinak 300 gram
czosnek ząbki 1 szt
ciasto francuskie
Przyprawa do ryb i owoców morza Prymat
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem

Kroki postępowania

1
Rybę koimy na kawałki i przyprawiamy przyprawą do ryb z każdej strony
Krok 1 - Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem foto
2
szpinak podsmażamy na patelni z dodatkiem czosnku
Krok 2 - Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem foto
3
Ciasto francuskie kroimy na kwadraty
Krok 3 - Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem foto
4
na każdy kawałek ciasta nakładamy szpinak i kawałek ryb
Krok 4 - Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem foto
5
całość zaklejamy i smarujmy z wierzchu jajkiem
Krok 5 - Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem foto
6
całość pieczemy w piekarniku około 30 min w temperaturze 180 stopni

Krok 6 - Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem foto
7
Gotowe danie podajemy z ulubionym sosem

Życzymy Smacznego !!!
Krok 7 - Tilapia zapiekana w cieście francuskim ze szpinakiem foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

GOSIA18 13.07.2015 15:20
Ciekawy pomysł, trzeba spróbować
Damiano
Damiano 13.07.2015 08:54
smaczna rybka
Aleksandra/Olcia 13.07.2015 08:50
pycha rybka
W poszukiwaniu inspiracji 13.07.2015 08:41
Mniam :) Ryba zapiekana w cieście francuskim to jest to, co bardzo lubię.
Czarnula666 12.07.2015 23:59
Ciekawy pomysł;)
agnieszka214 12.07.2015 19:55
bardzo smakowicie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak